Перейти до основного вмісту

Соснівка: будувати чи не будувати?

Про забудову «Соснівки» сьогодні у Черкасах не говорить хіба що мертвий. Резонансність події зачепила усіх: і громадських, і еко- активістів, і краєзнавців, і чинних та колишніх представників владних структур, і потенційних забудовників. Ласий шматок землі, хоч і трохи з паличкою «коха», не дає спокою нікому. 
Громадські слухання, що мають відбутися вже цієї неділі, оскандалені від самого початку їх призначення. Принагідно зауважимо, що й голосувати на них зможуть лише жителі самого мікрорайону «Соснівка», а прості-смертні черкасці зможуть хіба що висловитися. До слова, напередодні слухань висловлювалися з цього приводу багато. От і сьогодні повітря здіймали від держдепів до жителів сусідніх із «Соснівкою» районів. Пролітала повз цієї засідачки і Невідома Черкаська Галка та трохи цитаток для роздумів вам припасла.

«Круглий стіл» для обговорення питання забудови цього привабливого шматка території – це вам не весілля, тому завершився без бійки, хоча потуги до цього були, і кулаки зжималися по черзі у всіх учасників процесу. Модератор цього дійства і за сумісництвом голова Черкаської еко-асоціації «ЕКО-СВІТ» Людмила Ткаченко розповіла присутнім про свою «еко-мрію»: створити на базі «Соснівки» великий об’єкт природо-заповідного фонду. Проти ми нічого не маємо, але внутрішній цинік мені підказує, що мрії мріями, а земля нині вартує дорого.

Завітав на обговорення колишній головний еколог Черкащини. Чесно зачитав усі розпорядження й постанови, розповів про важливу функцію, що виконує «Соснівка» для міста (захист від забруднень із промислових підприємств) та «просвітив» присутніх у незаконних потасовках з цими землями «туди-сюди». Бо ж ця територія вабить грошовитий народ віддавна. Звісно, хто ж не хоче собі котеджик у такій-то благодатній зоні: Дніпро поряд хлюпоче ніжними хвилями і свіже повітря лікує легені.

Та, останні років зо 30 повітря це вже не таке свіже й корисне. Принаймні, так зауважив тепер уже колишній член виконавчого комітету міста Дмитро Кухарчук. Войовничий активіст сказав, що винні у тому всі, хто роками засідав у владі, і понести покарання мають завсєгдатаї, от лише хто їх каратиме – так і неясно. Очевидно одне: Дмитро Кухарчук «в абіду» «Соснівку» не дасть і усім пообіцяв, що захищатиме цю територією, як зможе. Конкретно як і чим – не уточнив. 

Були ще на «засіданні» представники «Дахнівки», які теж за щось дуже «возмущалісь», але ніхто нічьо не пойняв, а головний архітектор пообіцяв «вирішити це у робочому порядку». І то правда, не на людях же ще й ці питання вирішувати!

Сам Віталій Чернуха, власне, нічого нового не сказав. Зауважив лише, що місто має будуватися, і нікуди не дітися від цього. Хоча активісти й не підтримали за основу і в цілому цю думку, зазначивши, що «все має бути в межах закону». Тіки пригадати не можу, кому закон писаний, кому – нє… Не підкажете?

Наостанок найрозумніші речі, як завше, провозгласив народний обранець – Олег Петренко. Довго говорив красиві і правильні речі, про період росту сосен і про важливість громадського захисту від таких аморальних дій, які хочуть вчинити із «Соснівкою». Ох красіво говорив, Галка аж рота роззявила і заслухалася, тому більше не записувала нічого. А тетерка погнала паспорта шукать та бойовий розкрас малювати для громадських слухань. А шо – не всігда таке «аморальне» твориться, треба мати відповідний вигляд. 

Невідома Черкаська Галка

PS від СК: У неділю, о 14:00 в БК ім. І. Кулика відбудуться громадські слухання з приводу цієї забудови. Рішення, яке буде ухвалено на них покаже чи насправді не байдуже чекрасцям їхнє місто. Тому, якщо ви вважаєте, що ця забудова аж ніяк не підходить нашому місту - беріть свій паспорт і приходьте на слухання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як я платив комунальні через Інтернет, або: Коли в Україні будуть нормальні онлайн-сервіси????

В минулому місяці вирішив я, що платити через пошти і банки - банально .. та й часу особливо в мене немає на це, а дружині ліняво тягнути дитину з собою на пошту. Хоч і недалеко вона від нас, але погода до цього не сподвигала. Тут почув я краєм вуха про чарівні термінали від Приватбанку де можна сплатити без черг і комісій. Зрадів я цьому, та радість моя була передчасною - цих терміналів в Черкасах як кіт наплакав, та й шукати їх потрібно. А трішки пізніше ще й виявилося, що платити без комісії там можна лише готівкою та й не за всі послуги... Враховуючи, що картка Приватбанку в мене є, то такий розклад мене дуже засмутив... І довелося б мені платити за комунальні послуги як всім, але згадав я про таку послугу від Приватбанку, як Приват24. Ось тут і почалося найцікавіше... Так як ради експериментів, я вже робив декілька платежів до цього, то особливої складності в мене це не викликало. Навіть більше, якщо ви вперше користуєтеся даним сервісом для оплати комунальних послуг, то

Інтернет-банкінг: Платінум Клік

Давненько я не брала в руки шашек Маша  "Маша и меведь" Давно не писав в блозі, а тут вирішив відродити його. Про що він буде далі я ще не знаю. Поки що напишу про те, що мене завжди цікавить в тій чи іншій мірі - про інтернет-банкінг. В Україні він не надто сильно розвинений, навіть банки першої десятки його надають в обмежених виглядах. Багатофункціональних моделей дуже мало. Трішки раніше (десь 1,5 роки тому) я писав про банкінг від  Приватбанк  -  "Приват24" , та від  Альфа-банк  -  "My Alfa-Bank" . Сьогодні розповів про  "Платинум Клік"  від  Платинум банк . Також повернуся до порівняння всіх трьох банкінгів, оскільки за ці 1,5 роки відбулися зміни у функціоналі банкінгу та продуктах банків.

Інтернет-банкінг: Приват24 vs My Alfa-Bank

Доброго дня Як і обіцяв проводжу порівняння 2-х і-банкінгів від 2-х провідних банків ). Але порівняно буде не лише сам банкінг, а й деякі інші дистанційні послуги: такі як поповнення рахунків/карток Чому саме Банкінги від Приватбанку та Альфа-банку ? Тому, що в мене відкриті рахунки саме в цих банках. Окрім того на даний момент Приват24 являється лідером в сфері банкінгу, а My Alfa-Bank тут являється молодим гравцем. Значить почнемо )